یکی از محبوب ترین خشکبارهای موجود در بازار گردو است این محصول پر خاصیت دارای انواع متنوعی می باشد و یکی از پر فروش ترین آنها گردو پکان تازه نام دارد.
این محصول با توجه به مغز نسبتا بزرگی که دارد در بسیاری از کشورهای جهان به ویژه ایالات متحده آمریکا نقش پر رنگی دارد.
جالب است بدانید که کشور مذکور می تواند بیش از نیمی از نیاز بازار به گردو پکان تازه را فراهم آورد که در مورد این گردو در سایت آراد برندینگ به تفصیل در مورد آن صحبت شده است.
این محصول به دلیل طعم دلپذیری که دارد می تواند به عنوان فاکتوری با اهمیت در صنعت شیرینی پزی مورد استقاده قرار گیرد.
همانطور که پیش تر به آن اشاره شد، مغز این نوع خشکبار دارای ابعاد بزرگی در مقایسه با سایر انواع گردو است، تقریبا ۹۰ درصد از اندازه کل این محصول را نغز آن تشکیل می دهد.
با توجه به این موضوع که مغز این نوع گردو از میزان چربی قابل توجهی برخوردار است، می توان آن را در پخت انواع غذا به صورت کاملا سالم مورد استفاده قرار داد.
گردو پکان تازه بیش تر در مناطق معتدل پتانسیل رشد دارد و افرادی که می خواهند این محصول را به صورت عمده تولید نمایند، باید شرایط آب و هوایی مناسبی را برای آن مهیا کرده تا نسبت به رشد و ثمر دهی، اطمینان حاصل نمایند.
درخت این نوع خشکبار یکی از مقاوم ترین درختها به شمار می رود.
همچنین این درخت زیر مجموعه درختان بلند مرتبه قرار می گیرد که می تواند به ارتفاع ۴۰ متری نیز دست یابد.
ویژگیهایی که باعث شده اند چوب این درخت به استحکام لازم برسند، آن را به به یکی از محبوب ترین مواد اولیه صنعت نجاری تبدیل کرده اند.
مغز گردو بلغاری
یکی از انواع گردو هایی که در بازار ایران عرضه می شود، گردوی بلغاری است.
این گردو که یکی از انواع گردوهای خارجی پر طرفدار است بر خلاف گردوهای ایرانی مغز گردوهایشان پوست ضخیمی نداشته و پوست کاغذیی دارند که به راحتی این پوست از مغز گردو جدا می شود.
اکثر گردوهای بلغاری نسبت به گردوهای ایرانی مغز سفید تر و مایل به زرد رنگی دارند.
در صورتی که مغز گردوهای ایرانی مایل به رنگ قهوه ای هستند.
یکی دیگر از تفاوت های مغز گردو بلغاری با مغز گردوی ایرانی تفاوت آنها در اندازه ی مغزهاشان است.
گردوهای بلغاری مغز بزرگتری نسبت به مغز گردوهای ایرانی دارند. البته این نکته را در نظر بگیرید که علت بزرگی مغز گردوی بلغاری معمولا بخاطر به خاطر دست کاری های ژنتیکیی است که در آنها به وجود می آورند.
پس همواره افزایش مغز گردو دلیل بر مرغوب تر بودن آن محصول نخواهد بود.
و بزرگترین و مهم ترین تفاوت گردوهای بلغاری با گردوهای اصیل ایرانی تفاوت در طعم و مزه شان است.
مغز گردو اسرائیلی
مغز گردو اسرائیلی در مقایسه با دیگر مغز گردو ها چربی بالاتری دارد و از طعم بهتری هم برخوردار می باشد، پوست قهوه ای این نوع گردو به صورت کاغذی و نازک می باشد و همین باعث شده مشتریان ایرانی به خرید آن جذب شوند، برای این که بتوانید مغز گردو را تازه نگاه دارید، باید بعد از خرید، مغز گردو ها را داخل پلاستیک های درب بسته قرار دهید و در فریزر و یخچال بگذارید، مغز گردو به دلیل این که چربی دارد، حرارت باعث اکسید شدن آن می شود، که این می تواند در بو، طعم و ظاهر گردو تغییراتی را ایجاد کند.
از انواع مغز گردو می توان به مغز گردو سفید، مغز گردو معمولی و مغز گردو خورشتی که متفاوت از مغز گردو اسرائیلی است اشاره کرد، بهترین و پرطرفدارترین مغز گردو، مغز گردو سفید می باشد که رنگ مغز آن سفید مایل به کرم است، که چربی بالایی دارد و ظاهر آن یکدست و زیبا می باشد و قیمت بیشتری نسبت به دو نمونه دیگر دارد و خوش طعم تر هم می باشد، این نوع مغز گردو با نان و پنیر میل می شود و به عنوان آجیل هم کاربرد دارد و برای تزئین هم مورد استفاده قرار می گیرد.
مغز گردو معمولی به رنگ قهوه ای روشن می باشد و از نظر میزان چربی و کیفیت با مغز گردوی سفید هیچ تفاوتی ندارد، مغز گردوی معمولی ظاهری یکدست و خوبی دارد و طعم آن هم خوب است و از قیمت ارزان تری نسبت به مغز گردو سفید برخوردار می باشد، مغز گردو خورشتی یا همان مغز گردو فسنجانی، رنگ تیره متمایل به سیاهی دارد و تفاوت چندانی از نظر طعم، کیفیت و میزان چربی بین مغز گردو خورشتی و و دو نمونه دیگر وجود دارد.