جک S5 را میتوان از جمله خودروهای چینی موفق در بازار ایران دانست. این خودرو از سال ۱۳۹۳ روی خط کرمان موتور قرار دارد. از سال ۱۴۰۰ نیز نسخه بروز شده آن با نام جک S5 فیس لیفت به بازار ایران عرضه شد. به نظر میرسد کرمان موتور قصد ندارد محصول پرفروش خود را رها کند، چرا که دومین فیسلیفت این خودرو با نام کی ام سی X5 (KMC X5) به زودی وارد بازار ما خواهد شد.
شرکتهای چینی پس از پایان عمر یک خودرو، آن را کنار نمیگذارند بلکه تولید این خودرو را در قالب زیرمجموعههای متعدد خود ادامه میدهند. جک نیز از همین رویه پیروی میکند و پس از پایان تولید جک S5 در سال ۲۰۱۹، آن را به زیرمجموعه خود یعنی سهول منتقل کرد. خودرویی که با نام KMC X5 به بازار عرضه میشود نیز در واقع سهول X6 نام دارد. تولید این خودرو با برند سهول از سال ۲۰۲۲ میلادی آغاز شد و در سال ۲۰۲۳ نیز شاهد عرضه آن با لوگو کرمان موتور به بازار کشورمان هستیم.
طراحی ظاهری کی ام سی X5، اغراق آمیز و متفاوت
طراحی ظاهری کی ام سی X5 را بایستی متفاوت و تاحدودی اغراق آمیز دانست. جلوپنجره این خودرو بیش از حد تهاجمی طراحی شده است که مشابه آن را در خودروهای چینی جدید میبینیم. با این حال نمای جانبی و عقب خودرو تغییرات چندانی نداشتهاند و از سبک طراحی آرام پیروی میکنند. همین مساله باعث شده است تا بین طراحی قسمتهای مختلف کی ام سی X5، هماهنگی وجود نداشته باشد.
کابین خودرو فضای بهتری را در مقایسه با ظاهر خارجی فراهم میکند. طرح کلی کابین سهول X6 در مقایسه با جک S5 کاملا متفاوت است و حس برخورد با خودرویی جدید را خواهید داشت. پنل لمسی ۱۲.۸ اینچی مستطیل شکل در میانه کابین جاخوش کرده است. مجموعه نشانگرهای خودرو نیز به دیجیتالی تغییر حالت دادهاند. حتی اهرم تعویض دنده نیز در کی ام سی X5 حذف شده است و به جای آن یک کنترلر چرخان برای تغییر وضعیت دنده وجود دارد. بنابراین در مقایسه با جک S5، فضای کابین بسیار مدرن طراحی شده است. ابعاد و وزن کی ام سی X5 در مقایسه با جک S5 بدون تغییر هستند و این خودرو همچنان ۲.۶ متر فاصله بین دو محور را در اختیار سرنشینان قرار میدهد.
مشخصات فنی، بدون تغییر
با وجود تغییرات ظاهری سهول X6 در مقایسه با جک S5، بخش فنی این خودرو بدون تغییر باقی مانده است. این خودرو از مشخصات فنی مشابه جک S5 فیسلیفت بهره میبرد. بنابراین زیر کاپوت آن موتور ۱.۵ لیتری چهار سیلندر توربوشارژر را میبینیم که حدود ۱۵۰ اسب بخار قدرت و ۲۳۰ نیوتن متر گشتاور آزاد میکند. گیربکس شش سرعته دوکلاچه از نوع مرطوب یا Wet نیز وظیفه انتقال قدرت را در این خودرو برعهده دارد. همانطور که انتظار داریم، انتقال قدرت و گشتاور تنها به دیفرانسیل جلو صورت میپذیرد و این خودرو فاقد قابلیتهای آفرودی است.

براساس کاتالوگ ارائه شده در رسانههای چینی، مصرف سوخت ترکیبی کی ام سی X5 معادل ۷.۹ لیتر در صد کیلومتر خواهد بود. حداکثر سرعت این خودرو نیز ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت اعلام شده است. سیستم تعلیق این خودرو در جلو از نوع مک فرسون و در عقب از نوع چند اتصاله یا مولتی لینک است. ترمزهای کی ام سی X5 نیز در چهار چرخ از نوع دیسکی هستند.
امکانات و تجهیزات KMC X5
سهول X6 در قالب چند تیپ به بازار چین عرضه میشود که هر کدام از این تیپها امکانات متفاوتی دارند. با این حال امیدواریم کی ام سی X5 کرمان موتور فولترین نسخه این خودرو باشد. در این صورت بایستی انتظار برخی تجهیزات لیست زیر را در محصول جدید کرمان موتور داشته باشیم:
چهار کیسه هوا، سنسور پارک جلو و عقب، دوربین پارک عقب، دوربین ۳۶۰ درجه، تریم چرمی کابین و فرمان، کروز کنترل تطبیقی، سیستم کنترل پایداری و کنترل کشش، سیستم صوتی به همراه شش بلندگو، آینههای جانبی تاشو برقی، سیستم ورود و استارت بدون کلید و رینگهای آلیاژی.
قیمت و رقبای کی ام سی X5
قیمت سهول X6 در فولترین نسخه خود به حدود ۱۷ هزار دلار میرسد. با توجه به نرخ ارز در سال ۱۴۰۲ و همچنین سابقه قیمتگذاری خودروهای مونتاژی چینی، بایستی انتظار رقمی بیش از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان را به عنوان قیمت کی ام سی X5 داشته باشیم.

در این محدوده قیمتی رقیب اصلی این خودرو، ام وی ام X55 پرو از مدیران خودرو خواهد بود. این دو خودرو در یک بخش قرار دارند و از نظر مشخصات فنی نیز مشابهت فراوانی به یکدیگر دارند. انتظار میرود تا قیمت کی ام سی X5 نیز در محدوده مشابه ایکس ۵۵ پرو تعیین شود تا رقابت بین این دو خودرو جدی دنبال شود.
<دیجیاتو / منبع