از زمانی که در سال ۲۰۱۳ گزارشی از یک همبرگر تولید شده در آزمایشگاه با قیمت ۳۳۰۰۰۰ دلار منتشر شد، دانشمندان و استارتآپها تلاش میکنند تا قیمتها را بهطوری کاهش دهند که به قیمت معاملات روزمره نزدیک باشد. تاکنون فعالیتهای بسیاری در زمینه پرورش گوشتهای آزمایشگاهی صورت گرفته است. در این میان شرکت «فیوچر میتز» موفق به کاهش هزینههای تولید مرغ آزمایشگاهی تا رقم معقولی شده است.
فیوچر میتز برای انجام این کار از فناوری اختصاصی خود با نام «فرآیند جوانسازی رسانهای» استفاده کرده است. رویکرد آنها شامل برداشتن چندین سلول از حیوانات زنده و استفاده از تخمیرکنندهها برای حذف مواد زائد است. پس از حذف این مواد، درحالیکه سلولها با مواد مغذی تغذیه میشوند، تعداد آنها را افزایش میدهند – به عبارتی آنها را تکثیر میدهند – و درنهایت بافتها به نوبه خود به برشهای خوراکی از گوشت تبدیل میشوند.
این فرآیند درحالیکه نسبت به روشهای صنعتی بازدهی ۱۰ برابر بیشتر دارد، میزان انتشار گازهای گلخانهای را تا ۸۰% کاهش میدهد. بدین ترتیب ۹۶% آب شیرین کمتری مورد مصرف قرار میگیرد.
فیوچر میتز در ماه فوریه اعلام کرد که فناوری آنها به حدی پیشرفت کرده است که میتواند سینه مرغ پرورشی را با قیمت ۷.۵۰ دلار در آمریکا تولید کند. پس از آن، این شرکت اولین کارخانه گوشت آزمایشگاهی جهان را در ماه ژوئن راهاندازی کرد و توانست در مراحل بعدی تولید قیمت را تا رقم ۱.۷۰ دلار نیز پایین آورد.
پروفسور «یاووک ناهمیس» بنیانگذار و رئیس این شرکت میگوید: «ما در حال تلاش هستیم تا فناوری تک سلولی را به قدری گسترش دهیم که بتوان هزینه گوشتهای تولید شده به کمک آن را با هزینههای گوشت موجود در بازار برابر کرد. فناوری که در این کارخانه به کار گرفتهایم، تراکم سلولی بیش از ۱۰۰ میلیارد سلول را در هر لیتر امکانپذیر میسازد که به معنای تراکم تولید ۱۰ برابر بیشتر از استاندارد صنعتی است.»
این شرکت قصد دارد در سال ۲۰۲۲ تاسیسات خود را در مقیاس بزرگ در آمریکا راهاندازی کند و به رقابت با «مک دونالدز» و «کیافسی» بپردازد که سالهاست بازار غذاهای آماده را در اختیار دارند.