عصر برقی شدن خودروها فرا رسیده است و این رویه همگانی بر نحوه فعالیت خودروسازانی همچون فراری و لامبورگینی نیز تاثیر میگذارد. با این حال تولید فراری الکتریکی بیش از انتظار طول خواهد کشید. این شرکت برخلاف بسیاری از رقبا، گامهای آرام و با احتیاطی را نسبت به آینده برقی خود بر میدارد.
نخستین گامها برای توسعه یک فراری الکتریکی در سال ۲۰۱۳ برداشته شد. مدل لافراری به یک سیستم هیبریدی مجهز بود که میزان آلایندگی این خودرو را کاهش میداد. امروزه چهار مدل مختلف از محصولات این شرکت همچون فراری ۲۹۶ GTB و فراری SF90 استراداله به پیشرانه پلاگین هیبریدی مجهز هستند.
فراری مدتها پیش اعلام کرد که در سال ۲۰۲۵ میلادی، نخستین اتومبیل تمام الکتریکی خود را رونمایی و معرفی خواهد کرد. به نظر میرسد فراری در حال تغییر خط تولید است تا بتواند در سال ۲۰۲۵ به میزان قابل توجهی خودرو الکتریکی تولید کند.
فراری در سال گذشته ۱۱۱۵۵ دستگاه خودرو ساخت که با تقسیم بر تعداد روزهای سال، رکورد تولید ۴۶ دستگاه خودرو در هر روز را نشان میدهد. این شرکت تصمیم دارد با توسعه خط تولید و استفاده از فناوریهای نوین، تیراژ خود را به ۱۵۰۰۰ دستگاه خودرو در سال یا ۶۵ دستگاه خودرو در روز برساند. افزایش ۳۵ درصدی تولید خودرو موجب افزایش سودآوری این شرکت به میزان ۴۰ درصد خواهد شد. عمده بخش این سود نیز از تولید مدلهای فراری الکتریکی به دست خواهد آمد.
فراری الکتریکی باید سبک و سریع باشد!
مهمترین نقطه ضعف سوپراسپرتهای برقی، وزن آنها است. تمامی خودروسازان در تلاش هستند تا وزن سوپراسپرتها را کاهش دهند که نتیجه آن بهبود شتاب و کشش خودروها است. با این حال سوپراسپرتهای برقی به باطریهای عظیم و سنگین نیاز دارند، موردی که موجب سنگین شدن بیش از حد آنها میشود. طبق گزارشها، فراری در حال تحقیق در مورد باتریهای حالت جامد است که قدرت و کارایی را بهبود میبخشند.
همچنین قدمهای آهسته اسب ایتالیایی برای توسعه یک فراری الکتریکی منطقی به نظر میرسد. این شرکت همچون لامبورگینی بخشی از یک هلدینگ بزرگ نیست. به همین دلیل باید در صرف منابع مالی جهت تحقیق و توسعه با احتیاط عمل کند. با این حال در صورتی که برنامه محتاطانه تولید فراری الکتریکی موفقیت آمیز پیش برود، این شرکت قادر به شکست رقیب نزدیک خود یعنی لامبورگینی خواهد بود.
<دیجیاتو / منبع