در حالی که انتظار داشتیم سامسونگ چند روز پیش از تراشه پرچمدارش برای ۲۰۲۲ رونمایی کند، حالا کرهایها دست به چنین کاری زدند و چیپ اگزینوس ۲۲۰۰ را معرفی کردند. همانطور که انتظار داشتیم، سامسونگ برای این تراشه با AMD همکاری کرده و پردازشگر گرافیکی این کمپانی را به چیپ پرچمدارش آورده، اما اگزینوس ۲۲۰۰ چه قابلیتهایی دارد؟
اگزینوس ۲۲۰۰ باید با قدرتمندترین تراشههای بازار یعنی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ و دیمنسیتی ۹۰۰۰ رقابت کند، بنابراین به سراغ جدیدترین فناوریهای بازار مانند هستههای پردازشی جدید مبتنی بر ARM رفته و همچنین از قابلیت رهگیری پرتو سخت افزاری بهره میبرد. در حال حاضر این تراشه وارد فاز تولید انبوه شده، بنابراین به احتمال زیاد برخلاف شایعات در سری گلکسی S22 مورد استفاده قرار میگیرد.
مشخصات تراشه اگزینوس ۲۲۰۰ سامسونگ
سامسونگ برای این تراشهاش از جدیدترین فناوری ساخت نیمههادی خودش استفاده کرده یعنی لیتوگرافی ۴ نانومتری EUV. در این چیپ مانند دیگر تراشههای پرچمدار ۲۰۲۲ شاهد استفاده از سه خوشه هسته هستیم که شامل خوشه با یک هسته Cortex-X2، خوشه با ۳ هسته Cortex-A710 و خوشه با چهار هسته Cortex-A510 میشود. سامسونگ فرکانس این هستهها را مشخص نکرده است.
اگرچه در بخش پردازشی با پیکربندی مشابه با دیگر تراشههای پرچمدار بازار روبهرو هستیم، اما در زمینه پردازشگر گرافیکی یک تفاوت بزرگ میان اگزینوس ۲۲۰۰ و آنها وجود دارد. سامسونگ برای این چیپ از پردازشگر گرافیکی Xclipse 920 استفاده کرده که مبتنی بر معماری گرافیکی RDNA2 شرکت AMD است. گفته میشود این GPU بین پردازشگرهای گرافیکی گوشیهای هوشمند و کنسولهای گیمینگ قرار میگیرد.
پردازشگر گرافیکی Xclipse 920 از نمایشگرهای ۴K با رفرش ریت ۱۲۰ هرتز و پنلهای +QHD با رفرش ریت ۱۴۴ هرتز پشتیبانی میکند. این GPU همچنین از قابلیت رهگیری پرتو سخت افزاری و نرخ سایهزنی متغیر (VRS) پشتیبانی میکند که توسط VRS، توسعهدهندگان میتوانند مصرف انرژی را کاهش دهند.
اگزینوس ۲۲۰۰ از رم LPDDR5 و حافظه داخلی UFS 3.1 پشتیبانی میکند و طبق ادعای سامسونگ، این تراشه میتواند بازیها را سریعتر اجرا کند، فریم ریت روانتری در اختیار کاربران قرار دهد و همچنین عملکرد بالایی در زمینه مولتیتسکینگ دارد.
در این تراشه از واحد پردازش عصبی (NPU) دو هستهای جدید استفاده شده که در مقایسه با اگزینوس ۲۱۰۰، عملکردش دو برابر افزایش پیدا کرده است. بنابراین در زمینه هوش مصنوعی با عملکرد بالاتری روبهرو خواهیم شد.
بخش ISP این تراشه تفاوت چندانی با نسل قبلیاش ندارد و همچنان از سنسورهای ۲۰۰ مگاپیکسلی یا ۶۴+۳۲ مگاپیکسلی پشتیبانی میکند. این چیپ پرچمدار قادر به ضبط ویدیوهای ۴K با سرعت ۱۲۰ فریم بر ثانیه یا ۸K با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه به همراه +HDR10 است.
اگزینوس ۲۲۰۰ از مودم ۵G یکپارچه با پشتیبانی از موج میلیمتری و شبکههای زیر ۶ گیگاهرتز پشتیبانی میکند. در حالت تئوری با سرعت دانلود ۱۰ گیگابیت بر ثانیه روبهرو هستیم. از سایر مشخصات آن میتوان به وای فای ۶E، بلوتوث ۵.۲، NFC و USB 3.2 Type-C اشاره کرد. سامسونگ همچنین امنیت این تراشه پرچمدار را با یک المان امنیتی اختصاصی برای نگهداری کلیدهای رمزنگاری شده، افزایش داده است.
باید منتظر ماند و دید اگزینوس ۲۲۰۰ در برابر اسنپدراگون ۸ نسل ۱، دیمنسیتی ۹۰۰۰ و اپل A15 Bionic چه عملکردی از خودش نشان میدهد.