موسسه جی دی پاور (J.D. Power) اخیرا نتایج مربوط به تحقیق میزان رضایتمندی مشتریان از خودروها را منتشر کرده است. نکته عجیب ارزیابی امسال اینکه افزایش قیمت بنزین به یک فاکتور مهم تبدیل شده و اثری منفی روی امتیازات کلی گذاشته است. این فاکتور باعث شده برای نخستین بار از سال ۲۰۱۴ به این طرف و برای پنجمین بار در طول تاریخ ۲۷ ساله ارزیابی APEAL امتیاز میانگین افت کند. نکته عجیب آنکه حالا محصولات هوندا، کرایسلر و تویوتا بر خلاف تصور، در کف جدول رضایت مندی قرار گرفته اند و نتوانسته اند، انتظارات مالکین خود را برآورده سازند.
در ارزیابی APEAL ارتباط عاطفی و حسی که مشتریان از خودروهای صفر کیلومتر دریافت میکنند، سنجیده میشود. به عبارت دقیقتر هر چه یک خودروی نو تجربه رانندگی بهتری را برای مالک رقم زده و او را بیشتر به وجد بیاورد، امتیازات بالاتری را دریافت میکند. در این ارزیابی ۳۷ فاکتور نقش دارند، از حس سوار شدن و ورود به کابین گرفته تا احساسی که حین فشردن کامل پدال گاز به راننده منتقل میشود.
در ارزیابی سال ۲۰۲۲ افزایش قیمت بنزین سبب شده میزان مصرف سوخت بیش از هر زمان دیگری احساسات رانندگان را تحت تاثیر قرار دهد! این امر در نهایت به کاهش ۱ امتیازی میانگین کل منجر شده است. در کنار این، شکاف بین امتیاز برندهای لوکس و غیرلوکس رشد کرده و حالا به ۳۱ واحد رسیده است. این رقم در ارزیابی سال قبل برابر با ۱۹ واحد بود.
در هر حال، پورشه با ۸۸۸ امتیاز از حداکثر ۱۰۰۰ امتیاز ممکن صدرنشین ارزیابی APEAL امسال است و جنسیس و کادیلاک پس از آن با ۸۸۶ و ۸۸۵ امتیاز در رتبههای دوم و سوم هستند. در میان برندهای غیرلوکس داج با امتیاز ۸۸۲ به صدر تکیه زده و رم و GMC به ترتیب با امتیازهای ۸۶۳ و ۸۵۶ در رتبههای دوم و سوم قرار دارند.
اما از بین تمامی مدلها، ب ام و X6 بیش از بقیه موفق شده لبخند رضایت را بر لبان خریداران خود بنشاند! در بین خودروسازان هم این گروه هیوندای موتور است که با ۷ برنده در کلاسهای مختلف، بیشترین تعداد برنده را دارد. ب ام و با ۶ برنده در رتبه دوم ایستاده و نیسان و استلانتیس هر دو با سه نماینده بطور مشترک رتبه سوم را در اختیار دارند.
ناگفته نماند در ارزیابی امسال تسلا موفق به کسب امتیاز ۸۸۷ شده است. با این حساب باید گفت خریداران محصولات این برند رضایت بالایی از آن دارند.
<دیجیاتو / منبع