OnePlus 10 Pro یک مشکل اسکرول بزرگ دارد و باعث می شود خط مرزی تلفن غیر قابل استفاده باشد.
به بیان ساده، تلفن هنگام پیمایش در برخی برنامهها دچار لکنت و تأخیر شدید میشود. درک من این است که این امر از طریق پیکربندی وان پلاس سیستم نرخ به روز رسانی پویا روی نمایشگر به وجود آمده است.
قبل از رفتن بیشتر، در اینجا نمایشی از نحوه کار این است. ابتدا، اجازه دهید یک جدول زمانی متوسط اینستاگرام را مرور کنم، که در طول زمان با ویدیوهای بیشتری نسبت به عکس ها پر شده است. اهمیت این موضوع بعدا توضیح داده خواهد شد.
اکنون در فلامینگو، یک برنامه شخص ثالث توییتر، پیمایش می کنیم. در حالی که فلامینگو دیگر در فروشگاه Play فروخته نمی شود، به روز رسانی آن ادامه دارد.
پیمایش در این دو برنامه متفاوت است اما در هر صورت قابل توجه است. با این حال، نکته مهمی که باید به آن توجه کنید، شمارنده نرخ تازه سازی کوچک در گوشه سمت چپ بالای صفحه نمایش گوشی است.
برای درک آنچه اتفاق می افتد، باید بدانید که صفحه نمایش چگونه پیکربندی شده است تا کار کند. حداکثر نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز دائمی نیست و نمایشگر بسته به اتفاقی که روی صفحه میافتد میتواند تا چندین مقدار دیگر کاهش یابد. برخی از مقادیری که اشاره کردم عبارتند از ۹۰ هرتز، ۶۰ هرتز، ۳۰ هرتز، ۱۰ هرتز، ۵ هرتز و حتی ۱ هرتز. دلیل کاهش نرخ تازه سازی صرفاً صرفه جویی در مصرف انرژی است.
در مقایسه با گوشی های قبلی OnePlus، OnePlus 10 Pro در کاهش نرخ تازه سازی آن بسیار تهاجمی است. متأسفانه، حتی زمانی که قرار نیست این کار را انجام دهد.
یکی از مثالهایی که در بررسی خود آوردهایم، زمانی است که Apple Music را باز کردهاید و اشعار بهطور خودکار روی صفحه اسکرول میشوند. شما به صورت دستی با صفحه نمایش تعامل نمی کنید، بنابراین هرگز به نرخ رفرش کامل ۱۲۰ هرتز نمی رسد. با این حال، از آنجایی که تلفن به ۳۰ هرتز تهاجمی کاهش می یابد، اسکرول خودکار اشعار به طور قابل توجهی متزلزل به نظر می رسد. به نظر میرسد که گوشی تا حدودی از حرکت روی صفحهنمایش آگاه است و میتواند با بالا رفتن متن تا ۶۰ هرتز بالا برود، اما این کار را هر بار انجام نمیدهد و حتی اگر این کار را انجام دهد، ۶۰ هرتز همچنان بدتر از ۱۲۰ هرتز به نظر میرسد.
با این حال، متخلفان بدتر برنامههایی هستند که فعالانه با آنها تعامل دارید. اینستاگرام شاید بهترین مثال برای این باشد. این برنامه دارای تصاویر ثابت و عناصر ویدیویی است. این نرم افزار به گونه ای طراحی شده است که وقتی ویدیویی را بر روی صفحه نمایش می بیند بسته به ویدیو، نرخ رفرش را تا ۳۰ هرتز یا ۶۰ هرتز افزایش می دهد (OnePlus از ویدیوهای ۲۴/۴۸fps و ۲۵/۵۰fps بی اطلاع است، اما این بحث برای یک روز دیگر است).
اکنون هر بار که در جدول زمانی خود پیمایش میکنید و ویدیویی ظاهر میشود، نمایشگر فوراً در یک واکنش سریع به ۶۰ هرتز یا حتی ۳۰ هرتز کاهش مییابد. این در حالی اتفاق میافتد که شما هنوز به طور فعال با دستگاه تعامل دارید، که کل تجربه اسکرول را به طرز خندهداری بد میکند.
ویدیوی ۶۰ فریم بر ثانیه بالا باید تصوری از آن به شما بدهد، اما نمیتواند کاملاً احساسی را که بین ۱۲۰ هرتز، ۶۰ هرتز و حتی ۳۰ هرتز به جلو و عقب در یک اسکرول انگشت شما میچرخید، به تصویر بکشد. و این سوئیچینگ است که بیشترین مشکل را ایجاد می کند. در حالی که ۶۰ هرتز به خودی خود ایده آل نیست، ۶۰ هرتز ثابت کاملاً قابل استفاده است. اما در حین اسکرول کردن به پینگ پنگ بین ۶۰ هرتز و ۱۲۰ هرتز واقعا وحشتناک است و قابل استفاده نیست.
مثال فلامینگو به خصوص بد است. در اینجا، هیچ عنصر ویدیویی روی صفحه نمایش پخش نمی شود. با این حال، تلفن یک افکت نوار لاستیکی عجیب را در اسکرول نشان میدهد، جایی که با پاسخ تاخیری به جلو و عقب میچرخد که توضیح آن سخت است. این بسیار بد است که می توانید آن را حتی در یک ویدیوی ۳۰ فریم بر ثانیه ببینید. صفحه نمایش آنقدر عجله دارد که تا ۱ هرتز پایین بیاید که فراموش می کند کاربر همچنان در حال پیمایش است و همچنین به نظر نمی رسد به اندازه کافی سریع بالا بیاید.
در حالی که اینستاگرام و فلامینگو دو تا از بدترین متخلفانی هستند که من با آنها برخورد کردهام، اسکرول حتی در سایر برنامهها نیز بسیار بد است. نمایشگر به طور تصادفی در حالت ۶۰ هرتز برای مدت زمان طولانی در حین پیمایش در برنامهها قرار میگیرد تا پس از چند بار پیمایش بیشتر، خود را اصلاح کند. اغلب دشوار است که بگوییم چه چیزی باعث شده است که صفحه نمایش در اواسط استفاده، نرخ تازه سازی خود را کاهش دهد و به نظر می رسد فقط ذهن خود را دارد.
من این موضوع را بیشتر توضیح نمی دهم زیرا دو ویدیوی بالا همه چیزهایی هستند که باید ببینید. مشکل این است که گوشی از زمانی که ما برای اولین بار آن را قبل از راه اندازی دریافت کردیم، این مشکل را داشت و این مشکل از طریق دو به روز رسانی نرم افزاری بعدی ادامه داشت (تلفن در حال حاضر روی A.13 است). بهروزرسانی دوم در واقع آن را بدتر کرد، به خصوص در فلامینگو، که قبلاً بیشتر قابل استفاده بود. همانطور که معمولاً اتفاق میافتد، ما قبلاً این مشکل را با OnePlus مطرح کرده بودیم، و ناگفته نماند که آن را در بررسی روز اول خود گنجانده بودیم.
این یک گوشی گران قیمت است و ما انتظار خیلی بهتری داریم. چنین مشکلی حتی در یک دستگاه مقرون به صرفه قابل قبول نیست، بنابراین دلیلی وجود ندارد که ما همچنان آن را در یک دستگاه پرچمدار نادیده بگیریم.
در این مرحله، تنها کاری که میتوانیم انجام دهیم این است که یک PSA صادر کنیم و توصیه کنیم تا زمانی که این مشکل برطرف نشود، گوشی را نخرید. هدف از این کار این است که اطمینان حاصل شود که شرکت متوجه آن می شود و روی اصلاح آن کار می کند. زمانی که این اتفاق بیفتد، بهروزرسانی ارائه خواهیم کرد. تا آن زمان، احتیاط امپراتور.